فائق احمد هنرمندی از کشور آذربایجان است، او در باکو متولد شده و درهمان جا نیز به تحصیل در رشته مجسمه سازی پرداخته است. مطالعه او بر روی کیفیت هنری قالی های آذربایجان و باز آفرینی های زیبایی شناختی از قالی های سنتی این کشور به او شهرتی جهانی داده است. احمد ترکیب بندی های سنتی را به هم می ریزد و با خط سیری اتفاقی به چیدمانی مجدد دست می یابد. آثار او قالی هایی دست بافته هستند که از ارزش های هنریِ متمایز از یک قالی دستبافت برخوردارند. این قالی ها به مثابه یک اثر هنری ترکیب شده با تفکرات هنرمند و ریشه دار در سنت قالیبافی آذربایجان هستند که گاه به صورت یک تابلو هنری، یا یک مجسمه و یا به صورت چیدمانی مفهومی مطرح می شوند.
جالب اینجاست که سنت قالیبافی کشور آذربایجان بخشی از سنت قالیبافی ایران به حساب می آید و همچنان نیز در استان های آذربایجان شرقی و غربی ادامه دارد؛ اما با وجود چنین پشتوانه هایی هنوز نتوانسته ایم سنت هایمان را به درستی باز آفرینی کنیم و در گذشته گیر کرده ایم.
آثار فائق احمد تا به حال در شهرهای مختلف جهان از جمله پاریس، لندن، نیویورک، روم، ونیز، مسکو، دوبی، دهلی، هنگ کُنگ و باکو به نمایش در آمده اند و سبب شهرت جهانی او و قالی آذربایجان گشته اند.
+لازم به ذکر است که این مطلب را پیشتر با عنوان «قالیچههای سیال»، جهت انتشار در سایت نشریه تحلیلی هنر و طراحی خط به نگارش درآوردم.