لی بروم، طراح محصول و طراح داخلی است. از جمله ویژگیهای آثار او، توجه به حفظ اشیاء قدیمی و بازسازی و احیای آنها است. این هنرمند انگلیسی در سال ۲۰۰۹ مجموعه «میراث پسر» Heritage Boy، را طراحی کرد. ترکیبی گیرا از هنر قالیبافی ایرانی که با خلاقیت نوآورانه یک طراح انگلیسی، در هم آمیخته است.
از آنجا که قالی نائین از گذشته مورد توجه خانوادههای انگلیسی بوده، به همین سبب لی بروم نیز در طراحی آثار این مجموعه به سراغ این گنجینه شرقی رفته، او در اینباره چنین میگوید: « برایم همیشه جالب بود که چطور یک محصول شرقی میتواند تا این حد انگلیسی شود!؟»
«بوفه قالیچهای» Carpetry Sideboard، «چراغ معلق قالیچهای» Carpetry Pendant و «میز قالیچهای»Carpetry Console، سه شیئی هستند که او با الهام از قالی نائین آفریده است. در بوفه قالیچهای، نمای بیرونی بوفه با قطعاتی از قالی پوشیده شده، بهطوریکه وقتی کشوها بستهاند، طرح قالی به صورت یک پارچه نمایان میشود. در چراغ معلق نیز، قسمت داخلی چراغ با قالی پوشش داده شده است. میز قالیچهای نیز درواقع نشانگر استادی و مهارت بروم در استفاده درست از نمادها و نشانههاست؛ سطح بیرونی میز، ساده و یک دست کار شده اما سطح داخلی آن با قالی نائین تزئین یافته و البته یکی از سطوح جانبی میز با انحنایی چشمنواز تا روی زمین ادامه یافته که بیانگر کاربرد اصلی قالی است. بروم خود معتقد است این میز او را به یاد قالیچه پرنده میاندازد.
لی بروم تا به حال موفق به کسب بیش از ۲۰ جایزه بین المللی، از جمله جایزه معروف ELLE Decoration British Design Award شده است. از پروژه های مهم او نیز میتوان به طراحی داخلی شرکت لاست، کلوپ ولمانت در لندن و طراحی سالن های داخلی استودیوم چلسی، امارات و دفتر اختصاصی آبراهامُوویچ در باشگاه چلسی اشاره داشت.
+لازم به ذکر است که این مطلب را پیشتر برای اولین بار، جهت انتشار در سایت نشریه تحلیلی هنر و طراحی خط به نگارش درآوردم.