قالی‌بافی در ایران پیش از این ‌که یک صنعت باشد، یک سنت است، که در قالب میراث فرهنگی از نسلی به نسل بعد انتقال یافته است. برخی از خانواده‌هایی که روزگاری علاوه بر بافت قالی به تجارت قالی نیز اشتغال داشتند اکنون نیز این هنر قومی و ملی را به صورت یک هنر- صنعت اصیل ایرانی حفظ کرده و به دنیا عرضه می‌دارند.

خانواده حیدریان با ۱۲۰ سال پشتوانه، یکی از همین خانواده های قدیمی، در تجارت قالی ایران است. هرچند خاستگاه اصلی آنان منطقه چهار محال و بختیاری است، اما در دنیای تجارت، نیاز بازار و سلیقه خریدار مهم است. از همین رو خانواده حیدریان نیز به سایر مناطق قالیبافی ایران ورود پیدا کرده‌اند تا قالی‌هایی مطابق با سلایق مختلف عرضه نماید

البته وجه هنری قالی ایران، نسبت به سایر وجوه آن مغفول مانده، به طوری‌ که در نظر عامه جنبه کاربردی آن مهم است و برای اهل فن نیز تجارت و صادرات قالی الویت تعیین کننده است. با این همه قالی و قالیبافی هنری کاربردی است و این به معنی آن است که بُعد هنری قالی به اندازه کاربرد آن اهمیت دارد؛ در واقع این هنرمندی استادان طراح و چیردستی استادان بافنده است که باعث شده تا قالی ایرانی در طول صدها سال ارزش و اعتبار جهانی خود را همچنان حفظ نماید.

در این میان توجه خانواده حیدریان به وجوه مختلف هنر -‌ صنعت قالی ایران به گونه‌ای است که طیف های متعدد و متنوع سلایق و علایق را در برگرفته است. از باز‌بافی قالی‌های مشهور و آنتیک تاریخ قالیبافی ایران، تا بافت قالی‌های مدرن و چهل تکه و البته تولید قالی‌های معمول و رایج مناطق مختلف قالی بافی ایران، همه را می‌توان در مجموعه قالی‌های خانواده حیدریان مشاهده کرد. خانواده حیدریان را می‌توان یکی از برندهای مطرح قالی ایران در سطح بین المللی به‌ شمار آورد، آن چنان ‌که در نمایشگاه‌های معتبری چون دموتکس آلمان حضوری پر رنگ داشته و در سال ۲۰۰۸ نیز جایزه بهترین طراحی قالی شهر (دموتکس آلمان) را از آن خود کرده است.

+ لازم به ذکر است که این مطلب را پیش‌تر به جهت انتشار در سایت نشریه تحلیلی هنر و طراحی خط به نگارش درآوردم.